Tjugohundrasjutton

Bara ett par dagar kvar tills det är dags att vända blad, jag längtar! Så länge jag kan minnas har jag alltid tyckt om nystarter. Ny termin eller nytt år. Nytt hus, ny man (men han är numera den enda jag lovar att aldrig byta ut!!), nytt jobb…ja ni fattar! Jag älskar att planera, längta och är ivrig på nya projekt. Det jag har varit dålig på är dock att se tillbaka och vara nöjd över allt bra jag faktiskt åstadkommit. Så här kommer min första årskrönika – hur gick det egentligen? Vi börjar med att kika på vilka projekt jag har hunnit med under året!

Det första jag gjorde var två barnrum hos en familj i Umeå, ett rosa och ett grönt. Här hade jag relativt fria händer och fick möjligheten att göra allt ifrån målning av väggar och möbler till att bygga lite eget, köpa in prylar och inreda. Så här blev det!

P1010669.jpg

P1010672

P1010678

Väggar, IVAR-skåp och garderober målades i Jotuns rosa kulör 2168 Doft för att skapa en lugn och harmonisk helhet. Jag byggde även en hushylla av limträskivor och ben från Prettypegs. Sängen som familjen hade sedan tidigare målades i en mörkgrå kulör.

Före!

Efter!

Det gröna rummet fick kulören Lady 7163 Minty Breeze på väggarna. Den stora loftsängen från Ikea målades svart och ett litet skrivbord fick plats vid sidan. Av en gammal resårbotten, svart möbeltyg och ben från Prettypegs skapade jag en mysig degbädd. Det klassiska tyget Gran från Fine Little Day blev till ett draperi för att avgränsa  rummet och skapa mysfaktor.

P1010489.jpg

P1010499.jpg

P1010484.jpg

P1010495.jpg

Före!

Efter!

I samma veva hade jag en utlottning av en konsultation som blev Sannas glada hall!

Här är min mood board.

IMG_0128

Och dessa bilder skickade Sanna till mig efter ett par månader när allt var färdigt!

Därefter besökte jag ett annat vackert hem där jag gjorde inredningsförslag för ett barnrum, vardagsrum och sovrum. Här är en av mina mood boards.

Stinas project - vardagsrum.jpg

Under våren målade jag även väggar i ett fint gammalt hus som skulle säljas och påbörjade ett större projekt, nämligen ett helt nybyggt kontor! Där tog jag fram en färgsättning för alla väggar, golv och inredning. Jag byggde stora konferens och lunchbord, skrivbord och förvaringslösningar. Tyvärr fick jag lämna detta projekt innan hantverkarna hunnit bygga färdigt kök, fönster, klättervägg, skyddsräcke och andra detaljer. Men jag hoppas det blir helt färdigt under våren så att jag kan komma tillbaka och dokumentera helheten. Bjuder ändå på en bild som jag hann fota under tiden jag var där och jobbade. Det blir sååå fint!

IMG_0062

Min moodboard över projektet såg ut så här.

mood board Nord Access

Under tiden gjorde jag även ett par konsultationer på distans, ett barnrum och ett vardagsrum till två olika kunder i Stockholm. Samtidigt lärde jag känna Tina som driver företaget Nordli Design och tillsammans började vi planera för ett event under det gemensamma företaget Norrlands Designkreativ, som sedan gick av stapeln i Saxnäs under vacker höstskrud. En fantastisk helg där jag fick många nya, underbara vänner. Dock ett projekt som slet hårt på mig då det blev massor av jobb utan lön. Jag valde därför att kliva av företaget efter genomförandet. Men jag ångrar det inte och är så glad att jag fick vara med om detta tillsammans med just Tina. En stor kvinna i en liten förpackning som nu har alla möjligheter att fortsätta driva sin dröm om entreprenörsskap i Norrlands glesbygd.

IMG_0236.JPG

Men vi backar lite till augusti, precis efter semestern där jag fick ett oväntat samtal. Jag minns hur jag stod i sommarvärmen, i trosor och färgstänkt gammalt linne och målade min lilla klädkammare när telefonen ringde. Jag fick en fråga och en knapp timme senare hade jag bestämt mig. Jag skulle bygga upp och inreda en 60 kvm stor inspirationsyta på Nolia mässan i Umeå. Det var snabba bud och jag hade fyra dagar på mig att planera, samtidigt som vi åkte till Saxnäs för att jag och Tina skulle arbeta med eventet. Men på måndag morgon klockan åtta rullade jag och min man in bilen på mässområdet, redo att sätta igång. Jag hade fem dagar på mig och som jag slet! Vi la golv, målade massor av väggar och kånkade möbler och prylar. Jag var sist ut på fredag kväll och på lördag morgon öppnade mässan. Sedan fanns jag i min monter under nio dagar för att dela inspiration, ge tips på färg och inredning och knyta kontakter. Nio långa men så roliga dagar!

P1010900.jpg

IMG_0358

Efter Nolia och Saxnäs var det dags för min första föreläsning och workshop som jag höll för ett gäng nya småföretagare i Skellefteå. Jag pratade varumärkesbyggande, sociala medier och hur man skapar en helhet i allt från förpackning av sin produkt till hur man bäst marknadsför och framhäver sig själv och det man gör. Deltagarna fick även öva på att styla och fota sina produkter med hjälp av rekvisita som jag dukat upp. Här är en av de skärmväggar som jag byggde och målade inför detta.

IMG_0705.JPG

IMG_0723

Efter Skellefteå packade jag om väskan och drog ner till mina hemtrakter i Sundsvall. Där fick jag gästföreläsa för en klass designstudenter och handleda dem i ett tema om återbruk som de jobbade med under hösten. Direkt från Sundsvall åkte jag ner till Stockholm för att möta upp ett nytt gäng härliga tjejer! Det var dags för Prettypegs Hackathon i samarbete med Myrorna där tolv kreatörer skapade varsin ny möbel av gamla Ikeaprodukter. Jag byggde en liten sittbänk av en köksstomme som sedan auktionerades ut till förmån för Frälsningsarmens arbete mot människohandel.

IMG_0860.jpg

Mellan mina jobb skapade jag inspiration i mitt hem med hjälp av min samarbetspartner Jotun. Jag och min man byggde en loftsäng som blev till en hel makeover av ett av våra barnrum.

IMG_0027.JPG

Och vi renoverade ett skrotrum som blev till vardagsrum.

IMG_0060.JPG

Jag pimpade också en gammal uttjänt byrå med färg och ben, som jag fotade med min nya kamera!

IMG_8291.JPG

Bästa investeringen tillsammans med min Mac och bilen förstås!

IMG_0565.JPG

Men innan julen stod för dörren var jag ju också hos en supergullig familj och skapade underverk! Även i detta projekt fick jag göra allt ifrån spackel till målning, bygg och montering.

Före & efter!

IMG_0064.JPG

Jag öppnade även upp dörrarna till vårt gamla skruttiga gårdshus, maken stekte hundra vilthamburgare och vi bjöd in till gårdsloppis precis innan snön hann täcka marken. Jag sålde bland mycket annat en liten pall som jag precis klätt om med tyg från Littlephant.

P1020122.JPG

Det var väl ungefär så och just nu har jag unnat mig ett långt jullov. Tid för återhämtning och reflektion. Många tankar som snurrat i mitt huvud senaste tiden. Hur jag ska gå vidare, hur jag ska tjäna tillräckligt mycket pengar och vad som känns roligt. Att starta eget företag i en relativt ny bransch är ingen dans på rosor. Det är långt mycket jobbigare än jag kunde föreställa mig. Det svåra är nog att hitta en balans där man både kan få en ekonomisk trygghet samtidigt som man kan utvecklas och uppfylla nya drömmar. Men med en återblick på mitt första år ser jag att allt är möjligt. Det gäller bara att hitta den rätta vägen för just mig att gå framåt. Vilken det blir får jag återkomma till framöver men så länge önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År med en önskan om ett 2018 som blir det bästa året hittills.

KRaM Ida

SparaSpara

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s