Blåis på väggarna

För ett par veckor sedan gjorde jag en makeover av ett av barnens rum här hemma. Med nya kulörer från Jotun Ladys kollektion Rhytm Of Life och det byggmaterial som fanns hemma skapade jag en helt ny känsla.

IMG_0027

Jag började med att tömma rummet helt och då såg det ut så här!

IMG_0031Väggarna målades med Lady 5044 Blåis i den matta Pure Color och sedan började vi med att bygga en ny säng. Istället för att köpa en ny använde vi oss av en gammal extrasäng som fanns hemma. Vi tog bort gavlarna och kapade sidostyckena till rätt längd för att passa på tvären. Sängen hade en ribb-botten som också anpassades till rätt längd. Rummets bredd är 172 cm. Sedan skruvade vi upp sängramen med hjälp av möbelvinklar och träskruv.

IMG_0029

För att få den nordiska känslan valde jag att klä in hela sängen med byggplywood av furu. Vi gjorde även en gavel runt hela sängen för att skydda väggen mot små smutsiga fötter. Under sängen skruvade vi en botten så den gamla sängstommen blev helt inklädd med plywood.

IMG_0030

Som fallskydd monterade vi en måttbeställd ledstång i obehandlad ask från Herrljunga Ledstångsfabrik och ribbstolen blev till stege. Allt behandlades sedan med Jotuns vita Panellack som jag blandar 50/50 med vatten. Lacken ger den fina blonda känslan, skyddar trät mot smuts och förhindrar att det gulnar av ljuset.

IMG_0018

Så fint att mjuka upp det hårda trät med den mjuka formen på ledstången! Bäddset Gran från Fine Little Day.

Pallen Frosta från Ikea är ett superbra objekt till enkla DIY-projekt.  Denna gång målade jag sitsen med kulören Lady 20055 Dusty Rose.

IMG_0023

Dov blå + rostig rosa = perfekt!

En gammal hurts som jag köpt på loppis för många år sedan fick ett nytt stilrent intryck med mörkgrå Lady 1434 Elegant i den sidenmatta snickerifärgen Supreme Finish. Alla snickerier är målade kritvita med Lady 7236 Chi.

IMG_0026

IMG_0025

Ett stort skrivbord där alla tre barnen kan pyssla tillsammans. Enkelt fixad av en bit mdf och ett par benbockar.

IMG_0022

Pensel från Anza, helt klart världens bästa arbetsredskap för en målare / fixare! Tvätta dem med ljummet vatten mellan varje strykning och de håller hur länge som helst. Släpper inga strån och ytan blir perfekt.

IMG_0019

På loppis hittade jag en väggklocka i trä för tjugo kronor. Den målade jag med Lady 6350 Soft Teal.

IMG_0020

Byrån hade jag sedan tidigare målat med 7555 Soft Mint. Även den köpt billigt på loppis, då mörkbrun och full av gamla klistermärken. De flesta möbler kan verkligen bli något helt annat med en ny kulör!

IMG_0021

De färger jag kombinerade i rummet är:

Lady 5044 Blåis

Lady 20055 Dusty Rose

Lady 1434 Elegant

Lady 6350 Soft Teal

Lady 7236 Chi

Lady 7555 Soft Mint

Inlägget är ett samarbete med Jotun Lady, Anza & Herrljunga Ledstångsfabrik.

SparaSpara

Annonser

En reaktion till “Blåis på väggarna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s