Inspiration på sextio kvadrat

Inlägget är skapat i samarbete med Jotun Lady, Anza, Prettypegs och Nordli Design.

Efter fem dagars hårt arbete med uppbyggnad, färgsättning och inredning och därefter nio dagars mässa är det dags att summera de senaste två veckorna. Ett högst oväntat äventyr som blev en riktig kick off på min höstsäsong! Jag är så glad att jag tog mig an utmaningen att göra detta uppdrag för Noliamässan 2017, och att jag lyckades genomföra den så bra som jag bara kunnat drömma om. Mängder av fina möten med glada, härliga människor och en hel hög av dessa som förhoppningsvis är mina blivande kunder. Men nu är det äntligen dags att bjuda även er på en dos inspiration av mina sextio kvadrat i harmoniska kulörer och personlig inredning!

P1010900

Halva ytan klädde jag med ett golv av plywoodskivor i furu och delade in i två ”rum”. Det ena fick en färgskala i rosa/puder och det andra i en grå/mint. I mitten av dessa gjorde jag en arbetsplats där jag kunde sitta och arbeta vid datorn mellan besöken.

IMG_0366

Väggarna i det rosa rummet målades i kulören 10580 Lady Soft Skin. En rosa ton som kan skifta från puderrosa till svagt beige beroende på ljuset. I detta rum framhävdes det rosa då det var en stark belysning i taket i den stora mässhallen. Tanken var att skapa ett harmoniskt rum med mycket inslag av naturmaterial av trä, rotting, sadelfjord och bast. Jag blandade ljusa träslag i ask och furu med det mörka i stegen, vägglampan och skrivbordsbenen i valnöt som är en av höstens nyheter från Prettypegs. Nytt blandat med vintage/remake var fokuset i hela inspirationsytan vilket blev otroligt uppskattat!

P1010953

En självklar dekoration för att visa hur jag jobbar blev att spara mina tomma färgburkar som jag fyllde med träpenslar från Anza. Älskar att jobba med dessa proffspenslar! Tvätta dem med varmt vatten eller penseltvätt mellan varje varv och de håller i en hel evighet.

P1010920

Samma vägg som här upplevs mer beige än rosa. Men ett riktigt bra val för dig som vill skapa ett mjukt och ombonat rum. Alla väggar är målad med supermatta Lady Pure Color. Skåpet är ett gammalt linneskåp som jag målade i 10579 Lady Complexion, Supreme finish snickerifärg i glans 15. Alla möbler målar jag med pensel.

P1010906

Stolen med sadelgjord var en remake jag gjorde i våras, den blev en riktig liten karamell!

P1010913

Väggbonaden är ett DIY av en bit vadmalstyg och en rundstav. Och skrivbordsskivan målade jag med kulören 20047 Blushing Peach som är en nyhet i Jotuns lansering för 2018. Favorittygerna från Littlephant hängde med som alltid!

P1010919

P1010907

Spegeln i rotting fyndade jag på en gammal blocketannons förra veckan. En äldre dam berättade att den varit hennes mammas och hon blev så glad när jag berättade att den nu skulle bli rekvisita till något helt annat ändamål! Älskar att ge gamla saker en ny chans i livet. Bänken kan du köpa med ben och skiva från Prettypegs och väggkrokarna heter Visi hook och finns hos Mimmi Staaf.

P1010903

Intill det puderrosa rummet gjorde jag en inspirationsvägg som jag målade med kulören 2024 Lady Senses. Väggbonaden är ett gammalt kärt loppisfynd.

P1010960

Jag gjorde en mood board med fotografier från mitt Instagram.

P1010958

Och lite annat smått & gott. Fåtöljen är vintage och ett byte mot fyra kycklingar som ska levereras till våren.

P1010885.jpg

IMG_0363

Det andra inspirationsrummet målade jag med 1032 Lady Grå Harmoni. En varm grå kulör med gul underton.

IMG_0347

Stolarna i blond Ask vann jag hos Trendenser-Frida i våras. Vet inte hur många som frågat och provsuttit dem i veckan! Men de är verkligen som smycken med sina flätade ryggar.

P1010922

Slagbordet hade en av mina bästa vänner fyndat på loppis veckan innan och det stod i hennes garage och ropade om att få följa med! Hennes bästa sommarfynd helt klart…

P1010930

Porslinet från House of Rym var det enda som behövdes här kände jag. Tallrikar på väggen och koppar i fina travar.

P1010968

P1010929

P1010934

Ja och självklart ägg i pastell från våra hönor.

P1010935

Tröttnar aldrig på Camillas mönster för Littlephant och alfabetspostern från Knaada. Svenskt hantverk som går rakt in i mitt inredningshjärta.

P1010927

Precis som kroklisten från Nordli Design. Handgjord i svensk björk. Kan inte bli mer genuint än så. Finns i flera olika färgställningar.

P1010931

IMG_0358

Det sista rummet som blev en kreativ barnhörna målade jag i favoriten 7163 Lady Minty Breeze.

IMG_0356

Det blev en uppdaterad version av Minis rum hemma i vårt hus med den gamla färgstänkta snickarbänken som blir så magiskt fin mot den grågröna väggen.

IMG_0352

Och den lilla hyllan i björk från Nordli Design. 

P1010945

IMG_0354

Är så glad att jag lyckades skapa allt detta på denna korta tid. Fyra små miljöer som i sin enkelhet ändå kunde bjuda på en stor dos kreativ inspiration.

IMG_1357.jpg

Nu ska jag ladda om för nya uppdrag!

Annonser

3 reaktioner till “Inspiration på sextio kvadrat”

  1. Gillar tänket med återbruk. Men jag vart lite besviken då jag och min man var på Nolia och kollade på din inspirationsmonter. För att under hela tiden vi var där och gick runt, så satt du och pratade i telefon. Det är ganska otrevligt och oproffsigt. Jag som själv jobbar med människor fann detta väldigt dåligt gjort. Man ska bemöta sina kunder. Inte sitta bakom ett skrivbord och prata i telefon.

    Gilla

    1. Men så trist, det var verkligen inte meningen! Fick ta enstaka samtal från mina barn men det var inte många minuter på alla nio dagar. All övrig tid hade jag fullt upp med att hinna möta alla besökare så gott jag hann med! Hade ingen medhjälpare med mig tyvärr. Hoppas vi hinner ses och prata en annan gång:) Vänligen, Ida

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s